Nya projekt läggs till kundfloran

Posted on by martin hejdesten

Plötsligt var det december. Fjärde advent susade nyss förbi och snart är det julafton. Trots uppskruvat tempo så har det hunnits med diverse kampanj- och butiksmaterial åt Nivea, Softlan, Colgate, Ajax och Palmolive – 38 olika projekt för att vara exakt. 

Under julveckan gavs det också möjlighet till adaptioner och original åt nya kunder – Åhléns och Santa Maria.

Många gånger är projekten konfidentiella då det ibland rör sig om produktnyheter eller kampanjmaterial som rullar ut ett par månader senare. Men håll utkik – portfolion uppdateras i början på 2017!

Krispiga projekt för MHDO AB

Posted on by martin hejdesten

Bredd, spets och variation är stora konkurrensfördelen hos MHDO AB. I veckan slutfördes husfotografering och bildredigering åt Myresjöhus, formgivning och original för butiksmaterial åt både Palmolive och Colgate. Detta följdes upp av design av presentationsbox och kuponger åt Ajax.

Däremellan gjordes det förpackningsdesign åt SPOONS, kupong åt Dee's, Word-brevmallar åt Volito, bröllopsretusch, hyllvippa åt Ingelsta Kalkon samt 3D-skiss på butiksdemo åt Blossa.

Vi avrundar arbetsveckan med krispig butiksvepa och poster åt Estrella – en liten reminder på vad du ska köpa inför kvällen.

MHDO AB gör kyligt projekt åt Lindeman's

Posted on by martin hejdesten

Variationsrika projekt står på agendan varje dag hos design- och fotostudio MHDO AB. Hittills under veckan har det skissats och producerats rabattkuponger, hyllkantslister, receptbroschyrer, pop-ups, golvdekaler, ipad-presentationer, produktcheckar, visitkort mm. Sen har det lämnats offerter för produktfotografering och reklamfilm. Och då är vi bara halvvägs komna i veckan.

För en minut sedan avslutades ett projekt åt Lindeman's. Håll utkik! Men inte i Systembolaget, utan i livsmedelsbutikerna. Hoppas det smakar!

Önos sylter och safter ute i butik! Original och produktfoto av MHDO AB.

Posted on by martin hejdesten

Med anledning av nya lagen om Nutrition Labelling var Önos etiketter för sylter och safter tvungna att anpassas enligt Orkla's Visual Guidelines.

MHDO AB levererade original med utförd redesign för att få plats med löptext i större teckengrad, näringsvärdestabell och ny GDA-märkning. Uppdraget omfattade 19 enheter som numera finns ute i butik:

  • Önos Gunillas – Aprikosmarmelad, Apelsinmarmelad och Old English Marmelade
  • Önos Mor Annas – Äppelmos och Rårörda Lingon
  • Önos Lågkalori – Hallonsylt, Jordgubbssylt, Äppelmos och Lingonsylt
  • Önos Extra Prima Blåbärssylt, Drottningsylt, Hallonsylt, Hjortronsylt och Jordgubbssylt
  • Önos Extra Prima – Blåbärssaft, Flädersaft, Hallonsaft, Jordgubbssaft och Svart Vinbärssaft

MHDO AB produktfotograferar och gör webbproduktion åt guldsmed Malin Ljung

Posted on by martin hejdesten

Malin Ljung – en ung och talangfull guldsmed med sin bas på ön Ven hittar inspiration i naturen och gör genuina och mycket vackra hantverk.

MHDO AB arbetar fram ett helhetskoncept för varumärket och marknadskommunikation. Först ut har varit produktfotografering av hennes smycken; ringar, halsband, armband och örhängen.

En ny webbproduktion för www.malinljung.com påbörjas inom kort och lanseras kort därefter.

MHDO AB levererar förpackningsdesign åt Steglinge AB

Posted on by martin hejdesten

Jag är inte förtjust i avokados och vet därför väldigt lite om dem. Men jag designar gärna etiketter åt Steglinge AB. Mogna och ätklara avokados är i stort sett svarta. Inte undra på att första skissen hade gröna avokados avbildade. Men efter smärre färgjustering åt det svartare hållet så tog etikettskissen form. Bredvid streckkoden trycks bl a ursprungsland, sort samt storlek och minimivikt.

MHDO AB producerar ny webbplats åt Bergåse Färg Vägg Golv AB

Posted on by martin hejdesten

BERGÅSE Färg Vägg Golv AB anses vara en av Helsingborgs bästa färgbutiker med mer än 60 års erfarenhet från branschen – en trygghet för dig som behöver hjälp med renovering och val av produkter. Just därför lockar de årligen kunder från hela nordvästra Skåne.

För att hålla jämna steg i konkurrensen behövde de en ny hemsida med modernare touch, upplägg och kommunikation. Lägg därtill nya porträttfoton. Sagt och gjort.

Nya kommunikationsplattformen lyfter fram deras höga servicenivå och rådgivning gällande konsumenternas renoveringsprojekt – renovering med ett leende på läpparna!

MHDO AB producerar fler original åt The Absolut Company

Posted on by martin hejdesten

Ett internationellt välkänt varumärke som The Absolut Company behöver också exponeras – både internt och externt. Denna gång handlade det om internmarknadsföring i form av fem informativa posters samt en whiteboard med sättning av 16 olika personlighetstyper (MBTI Type Chart) med plats för egna anteckningar.

Förra projektet var också originalproduktion – åtta posters i formatet 70x100 cm med läckra bilder ihop med deras nya koncept MEET PERFECTION och tagline TRANSFORM TODAY.

MEET THE PERFECT...
- Bloody Mary
- Caipiroska
- Cosmopolitan
- Pina
- Sea Breeze
- Vodka Tonic

Natural ingredients transformed into the Absolut Vodka
- Frosted bottle
- Ice block


Nytt fotouppdrag åt Dogman AB

Posted on by martin hejdesten

Akvariestikprodukter samt häst- och ryttarartiklar har tidigare förevigats i fotostudion. Och i veckan var det dags att fotografera häst- och hundgodis från JACSON och Dogman samt skor och kläder. 

MHDO AB får fler fotouppdrag åt PEAB

Posted on by martin hejdesten

Första fotouppdraget åt PEAB har ännu inte avslutats – fotodokumentationen av nybyggnation av Pålsjöbaden i Helsingborg – och nu rullar nästa spännande utmaning igång. Efter kontakt av PEAB Bostäder så är det dags att fotodokumentera Helsingborgs nya smultronställe – fd Magnus Stenbock skola ska förvandlas till lägenheter.

Under de första besöken på byggarbetsplatsen har jag dokumenterat rivningen av samtliga golvbjälklag, vilket gett fri sikt från källarplanet upp dryga 23 meter upp till innertaket. Inom kort ska nya golvbjälklag gjutas. Och sen rullar det på.

Fotouppdraget vid Pålsjöbaden ska utmynna i en bok beställd av Helsingborgs Stad. MHDO AB tar helhetsgreppet kring projektet och producerar även boken, från AD och original till färdigtryckt bok. Bilderna från Magnus Stenbock ska slutligen användas i ett bildspel till de nya hyresgästerna och eventuellt även en bok för detta uppdrag.

MHDO AB utför marknadsmaterial åt SPOONS färdigrätter

Posted on by martin hejdesten

Lunch på språng, middag på ett ögonblick
Ett relativt nystartat företag slår sig in på marknaden för färdigrätter – SPOONS AB – som erbjuder konsumenten välbalanserade och hälsosamma soppor och grytor, lagade för hand i Malmö. Sortimentet är bl a laktosfritt, glutenfritt, veganvänligt, utan tillsatser och innehåller svenskt kött – ätklara måltider med smak av världen.

SPOONS möter den ökande efterfrågan på nyttig och näringsrik färdigmat som inte kompromissar med råvarukvalitén eller tillagningsmetod.

Marknadsföring i butik och i media
MHDO AB hjälper SPOONS med förpackningsdesign, butiksmaterial samt övrigt marknadsmaterial – senast i raden blev det nyheter i kyldisken i form av förpackningsdesign (tre nya soppetiketter och en grytgördel), hyllvippor, sortimentsfolder, banner (mathem.se), annonser i VeckoRevyn, Tara, ToppHälsa, Vi Föräldrar och Metro.

Håll utkik efter SPOONS färdigrätter hos din lokala Hemköp-, Coop-, ICA-butik! Läs mer på www.smakaspoons.se.

MHDO AB utför förpackningsprojekt åt Colorama

Posted on by martin hejdesten

Produkterna måste stå ut i butikshyllan – och med hård konkurrens bland varumärkena på hyllan och dessutom med ett brett sortiment krävs det en tydlig produktlinje. MHDO AB hjälpte Colorama med skisser gällande designanpassning, illustrativ bild och färgval åt produktsegmentet lim.

MHDO utför fler uppdrag för Dogman AB

Posted on by martin hejdesten

Det började med produktfotografering åt Dogman AB för ett par månader sedan då 140 stycken artiklar önskades fotograferas, friläggas och optimeras för tryck och webben.

Idag fortsätter samarbetet då en ny produktfotografering ska genomföras med häst- och ryttarprodukter. Lägg därtill originalarbete för ett fyrsidigt säljblad.

Long time no see!

Posted on by martin hejdesten

Fick besök av en fd elev som önskade få hjälp med hemsida och porträttfoto. Sagt och gjort... 

Glädje i stora mängder  – försök hitta en tjej som sprudlar av massor energi och glädje. 

Glädje i stora mängder – försök hitta en tjej som sprudlar av massor energi och glädje.